17 listopada 2020 / Hematoonkologia.pl

Webinar "Fakty i mity dotyczące żywienia w czasie choroby hematoonkologicznej" | 19.11.2020

W imieniu Fundacji DKMS zapraszamy na kolejne spotkanie online z dietetyk, które odbędzie się w najbliższy czwartek o godzinie 17:00. 

Webinar "Fakty i mity dotyczące żywienia w czasie choroby hematoonkologicznej" | 19.11.2020
W czasie webinaru omówione zostaną zasady prawidłowego żywienia w okresie kondycjonowania oraz w okresie po przeszczepieniu macierzystych komórek krwiotwórczych. Poruszymy wiele zagadnień, w tym m.in.:
  • właściwy dobór produktów i sposobów przyrządzania potraw w okresie neutropenii,
  • zmniejszenie ryzyka zakażeń drogą przewodu pokarmowego,
  • zasady higieny żywności i żywienia,
  • modyfikacje diety zmniejszające nasilenie efektów ubocznych terapii,
  • monitorowanie stanu odżywienia i wsparcie żywieniowe.
Wszystkie spotkania prowadzi mgr. Iwona Sajór, dietetyk kliniczny, ekspert Fundacji DKMS, doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Prywatnie pasjonatka podróży, fotografii i tanga argentyńskiego.

Fakty i mity dotyczące żywienia w czasie choroby hematoonkologicznej 19.11.2020, zapisy możliwe są pod tym linkiem

Źródło: DKMS

Podobne artykuły