Wczesne rozpoznanie ryzyka niedożywienia, jak i adekwatne dostosowanie podaży kalorii oraz białka jest szczególnie istotne dla dynamicznie zmieniającego się stanu ogólnego chorego.
Webinar pt. „Co powinna wiedzieć pielęgniarka o żywieniu pacjenta w okresie okołotransplantacyjnym?” jest doskonałą okazją do zapoznania się z najważniejszymi aspektami opieki żywieniowej w jednym z najbardziej wymagających etapów leczenia. Wydarzenie skierowane jest do pielęgniarek i pielęgniarzy, którzy w swojej codziennej praktyce odpowiadają za uważną obserwację stanu pacjenta, monitorowanie tolerancji podaży pokarmowej oraz nadzorowanie procedur związanych z żywieniem enteralnym i parenteralnym.
Webinar poprowadzi mgr piel. Kinga Wojaczek z NIO-PIB w Gliwicach.
Szczegółowe informacje oraz możliwość rejestracji dostępne są na stronie NIO-PIB.
Zapraszamy do udziału!