Pacjenci w polskich szpitalach są niedożywieni, co przyczynia się do większej liczby powikłań, dłuższego pobytu w szpitalu oraz wyższych kosztów. W odpowiedzi na ten problem powstał program certyfikacji POLSPEN dla szpitali wyróżniający Dobre Praktyki Żywienia Klinicznego. W grudniu 2021 r. podczas XIX edycji konkursu Złote Spinacze projekt „Szpital dobrej praktyki żywienia klinicznego – leczenie przez żywienie" otrzymał dwa Brązowe Spinacze w kategoriach: Medycyna i Zdrowie oraz Advocacy i Public Affairs.
Materiał przeznaczony wyłącznie dla pracowników służby zdrowia
Ten materiał jest dostępny dla zarejestrowanych użytkowników.
Zaloguj się
Szanowni użytkownicy,
część materiałów udostępnianych na naszym portalu jest przeznaczona
wyłącznie dla lekarzy.
Wynika to z regulacji prawnych, do których musimy się stosować.
Jeśli nie jesteś lekarzem, zachęcamy do korzystania z przygotowanych przez nas materiałów dostępnych w zakładce dla pacjentów.